Een tweedehands traplift kopen of verkopen

Traplift tweedehands kopen

Een traplift tweedehands kopen is op zich geen probleem als je dit doet bij een gespecialiseerd bedrijf. Trapliften jonger dan 5 jaar die weinig gebruikt zijn, kunnen met een kleine opknapbeurt zo weer 5 jaar gebruikt worden.

Ook bij een tweedehands traplift let je op de garantie en de prijs voor de installatie. Het beste dat je kan doen is evenwaardige, nieuwe trapliften bekijken en voor deze nieuwe modellen een offerte aanvragen. Zo ben je zeker dat je een goede beslissing neemt door een gebruikte traplift over te kopen.

Een traplift kopen bij een particulier raden we af. De kans is groot dat er een (kleine) aanpassing nodig is en de traplift dient uitgebroken / gemonteerd worden. Dit is niet evident voor particulieren of zelfs installateurs / techniekers die geen ervaring hebben met het plaatsen van trapliften.

Ook zal er een nazicht dienen te gebeuren van de lift en haar motor. Dit alles maakt dat je al vlug in onvoorziene kosten kan komen bij je aankoop.

Een traplift verkopen

De kans is spijtig genoeg groot dat een geïnstalleerde traplift niet ten volle gebruikt is kunnen worden door een vroegtijdig overlijden of gewoonweg door een onvoorziene verhuis. In dat geval kan je proberen je traplift te verkopen.

Zoek hiervoor een gespecialiseerd bedrijf want de traplift zal uitgebroken moeten worden en eventueel aangepast of opgekuist moeten worden als je deze wenst door te verkopen. Een traplift verkopen op een zoekertjessite kan je proberen maar de kans is klein dat iemand anders je traplift wenst over te kopen zonder garantie en met een eigen installatie voor de boeg. De meeste traplift installaties zijn zeer persoonlijk en afgestemd op de thuissituatie.

Offerte nieuwe traplift laten plaatsen