Traplift plaatsen in huurhuis of huurappartement

Je woont in een huurwoning of huurappartement? Dan is het zeker nodig akkoord van de eigenaar van de woonst te bekomen om een traplift te plaatsen. Bespreek met hem de noodzaak van een trappenlift. Hou bij deze bespreking rekening met enkele belangrijke factoren.

Looptijd van je huurcontract

Bekijk wat de looptijd van je huurcontract is en probeer zeker in te schatten of de eigenaar je nog lange tijd als huurder wenst. Grote kosten maken aan een traplift en dan na 6 maand de traplift te moeten demonteren en verhuizen is geen pretje. Meestal is de installatie van een traplift zo uniek per eigendom dat het hergebruiken van stukken niet mogelijk is. Het is en blijft grotendeels maatwerk.

Kosten van de installatie in een huurwoning of huurappartement

Een traplift installeren kost geld en deze zullen moeilijk te overhalen zijn op de eigenaar. Ook als er bijkomende kosten komen eigen aan de verhuurder zoals bepleisteren of vernieuwen van plinten, kan de eigenaar deze alsnog op jou verhalen omwille van de installatie van je traplift.

Terugbrengen naar originele staat

Ondanks een akkoord is de kans groot dat, op het einde van je huurcontract, de eigenaar vraagt om alles terug in originele staat te brengen in de huurwoning of appartement. Dit is dan niet enkel het demonteren van je lift maar ook het wegwerken van vrijgekomen vestigingsgaten, aangepaste armleuning, vloer- en muurbekleding.

Zorg er sowieso voor dat je een schriftelijk akkoord hebt voor de installatie van je traplift. Dat kan je door een extra addendum in je contract op te maken. Stel hier in wat de installatie omvat, wie de kosten betaald en wat er dient te gebeuren bij het einde van het huurcontract. Zo ben je gerust en zeker.

Prijs traplift vergelijken