Een traplift plaatsen op een trap met bocht(en)

Traplift met bocht

Een traplift voor een trap met bochten, een ronde trap of gebogen trap is vergelijkbaar met een traplift voor een rechte trap. Men noemt dit ook wel een traplift met bocht.

Het grote verschil is dat de buis waarop de traplift bevestigd wordt meestal op maat dient gemaakt worden of uit meerdere delen bestaat. Dit om de bochten in de trap te kunnen maken.

Wanneer dient een bocht op maat gemaakt te worden?

Een traplift met bocht is geen enkel probleem. Bochten die veel voorkomen zoals 45° of 90°, al dan niet met een tussenplateau, zijn meestal standaard aanwezig als tussenstuk. Heb je echter een trap op maat laten maken of wijkt de trap af van bestaande bochten, dan dien je een bocht te laten maken op maat.

Voorbereid dankzij een opmeting

Je zal niet voor verrassingen komen te staan tijdens de installatie want bij de opmeting van je trap weet de adviseur perfect welke bochten hij standaard beschikbaar heeft. Dient er een bocht op maat gemaakt te worden, zal hij je dit direct meedelen. Komen er extra kosten, dan zullen deze zeker opgenomen worden in de offerte.

Er kan een groot prijsverschil zijn tussen trapliften voor ronde trappen omdat niet elke leverancier of fabrikant evenveel bochten op voorraad heeft. Ook is de ene fabrikant goedkoper dan de andere wanneer bochten dienen aangemaakt te worden.

Let wel dat je nooit kan combineren. Een traplift van Merk A kan niet op bevestigd worden op een rail van Merk B.

Andere gebruikers

Bij ronde trappen of gekromde trap met bocht is het zaak om goed op te letten of de trap nog vlot kan gebruikt worden door andere bewoners.

Prijs traplift met bocht

De prijs voor de installatie van een traplift met één of meerdere bochten is een stuk duurder dan als je een traplift op een rechte trap plaatst. Je mag gemiddeld rekenen op een kost van €4.500 voor een lift op de trap met één bocht. 

Offerte traplift met bocht