Een traplift kopen, zo maak je de juiste keuze

Een traplift kopen of aanschaffen doe je maar éénmaal of in het slechtste geval tweemaal in een leven. Het is dus belangrijk een juiste keuze te maken. Om deze keuze te vergemakkelijken stellen we je enkele aandachtspunten voor.

Deze kan je opdelen in 2 grote blokken:

1. Welke traplift heb ik nodig?

Wat je eerst zelf even dient te onderzoeken alvorens een offerte aan te vragen bij verschillende leveranciers van trapliften is het volgende:

  1. Welk soort trap heb ik (rechte trap, trap met bocht, spiraaltrap,...);
  2. Hoe breed is de trap;
  3. Hoeveel personen gebruiken de trap;
  4. Dient de lift meer of minder dan 200 kg te dragen;
  5. Moet de traplift geplaatst worden op een binnentrap of buitentrap;
  6. Dienen er één of meerdere etages overbrugt te worden;
  7. ...

Natuurlijk spelen er ook andere criteria mee bij je keuze maar bovenstaande criteria zijn belangrijk omdat deze er misschien voor zorgen dat een bepaald merk of model niet in aanmerking komt. Het zou spijtig zijn om na veel zoeken en enkele offerteaanvragen te hebben ontvangen te merken dat je zoektocht opnieuw dient te gebeuren.

2. Uit welke merken en modellen kan ik kiezen?

Er worden tal van traplift merken en soorten trapliften aangeboden op de markt, afhankelijk van je thuissituatie. Er zijn een aantal fabrikanten van trapliften en veel wederverdelers.

Wederverdelers bieden je dezelfde garanties bij de aankoop van een traplift als de fabrikant.

Toch kan er een prijsverschil zitten tussen de prijzen van verdelers die dezelfde merken aanbieden. Vergelijk steeds de prijzen op voorhand via een offerte. Bij aanvraag van de traplift offerte geef je het beste een aantal belangrijke criteria mee.

Een traplift nieuw kopen, huren of tweedehands?

Afhankelijk van de situatie van de gebruiker kan een traplift huren of leasen de beste oplossing zijn. Een traplift nieuw kopen biedt dan ook weer zijn voordelen. Uiteraard kan je ook een traplift tweedehands kopen of verkopen.

Opties voor trapliften

De meeste traplift richtprijzen zijn standaard prijzen zonder veel opties. Er kunnen tal van traplift opties toegevoegd worden aan je huisstoellift, afgestemd aan uw persoonlijke voorkeur.

4 traplift offertes vergelijken