Traplift prijzen: wat kost een traplift in 2021?

Prijs trapliftHet is een moeilijke opgave om een exacte prijs te geven voor een traplift met zo veel fabrikanten en modellen op de markt. Je mag echter aannemen dat een kwalitatieve traplift niet zo goedkoop is. Daarom geven wij een overzicht van de traplift prijzen in België. De prijzen die wij publiceren zijn richtprijzen.


Richtprijs nieuwe traplift kopen

Soort traplift Richtprijzen 2021 Offerte
Rechte traplift € 2.850* Offerte op maat
Traplift met bocht € 4.500* Offerte op maat
Traplift voor buiten € 4.500* Offerte op maat
Traplift met veel opties € 12.000* Offerte op maat

* richtprijzen

Als je echter ziet welke materialen en hoeveel onderdelen een traplift heeft, is het al vlug duidelijk waarom de traplift kostprijs enkele duizenden euro's oploopt. De rail, stoel, elektrische motor, veiligheidssystemen, sensoren, … Eigenlijk is een traplift een technisch meesterstuk en dat heeft nu éénmaal zijn prijs. Terug veilig de trap betreden op rechte trappen of trap met bocht? Hierbij kan een traplift helpen.

Video: wat bepaald de totaalprijs?


Wat beïnvloed de kostprijs van een traplift?

Beknibbelen op een traplift is niet aangeraden maar onnodige kosten maken ook niet dus geven wij je even mee waar de prijs mede door bepaald wordt. Misschien kan je dan zelf bepalen wat echt nodig is:

  • Extra bochten in de rail;
  • Meerdere etages;
  • Draagvermogen van de lift;
  • Afwerkingsgraad van de traplift;
  • Veiligheidsopties;
  • Weerbestendigheid;
  • ...

Subsidies of niet?

In sommige gevallen kan je profiteren van subsidies of premies waardoor de kost van een traplift enigzins gedrukt kan worden. Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden, deze kan je hier lezen.

Vraag uw gratis offerte op maat aan