Traplift prijzen: wat kost een traplift in 2024?

Gemiddelde prijs traplift

Prijs traplift

Het is een moeilijke opgave om een exacte prijs te geven voor een traplift met zo veel fabrikanten en modellen op de markt. Je mag echter aannemen dat een kwalitatieve traplift niet zo goedkoop is. De gemiddelde traplift prijs lift tussen €2.550 en €6.000. Hier geven wij een overzicht van de traplift prijzen in België net als hoe de prijzen bepaald worden. De kosten die wij publiceren zijn richtprijzen.

Richtprijs nieuwe traplift kopen

Soort traplift Richtprijzen 2024 Offerte
Rechte traplift € 2.850* Offerte op maat
Traplift met bocht € 4.500* Offerte op maat
Traplift voor buiten € 4.500* Offerte op maat
Traplift met veel opties € 12.000* Offerte op maat

 

*Richtprijzen. De richtprijzen kunnen schommelen tussen de verschillende leveranciers. Ook bepaalde acties en promoties kunnen de prijs bepalen.

De onderdelen bepalen de totaalprijs

Als je echter ziet welke materialen en hoeveel onderdelen een traplift heeft, is het al vlug duidelijk waarom de traplift kostprijs enkele duizenden euro's oploopt. De rail, stoel, elektrische motor, veiligheidssystemen, sensoren, … Eigenlijk is een traplift een technisch meesterstuk en dat heeft nu éénmaal zijn prijs. Terug veilig de trap betreden op rechte trappen of trap met bocht? Hierbij kan een traplift helpen.

Prijs traplift onderdelen
Traprails
Kosten variëren sterk, afhankelijk van de lengte van de trap en het type materiaal dat wordt gebruikt; gemiddeld liggen deze kosten meestal tussen de € 500 en € 2.500.
Traplift stoel
Een typische stoel voor een traplift kost tussen de € 1.000 en € 2.500.
Voetensteun
Dit is het gedeelte van de traplift dat beweegt en de voeten van de gebruiker ondersteunt. De kosten hiervan zijn ongeveer € 500 tot € 800.
Elektrische motor en batterij
De kosten voor deze onderdelen zijn afhankelijk van het type aandrijvingssysteem en de capaciteit van de batterij. De kosten kunnen variëren van € 1.000 tot € 3.000.
Afstandsbediening
De afstandsbediening wordt meestal geleverd bij de traplift. De kosten hiervoor zijn over het algemeen inbegrepen in de prijs van de traplift.
Extra veiligheidsvoorzieningen
Dit kunnen veiligheidssensoren of -riemen zijn die extra bescherming bieden tijdens het gebruik van de traplift en kunnen kosten van € 500 tot € 1.000 met zich meebrengen.
Installatiekosten
Afhankelijk van de leverancier kan de installatie tussen de € 1.000 en € 2.000 per traplift kosten.

 

Video: wat bepaalt de totaalprijs?

 

 

Wat beïnvloed de kostprijs van een traplift?

Beknibbelen op een traplift is niet aangeraden, maar onnodige kosten maken ook niet dus geven wij je even mee waar de prijs door bepaald wordt. Misschien kan je dan zelf bepalen wat echt nodig is:

  • Extra bochten in de rail;
  • Meerdere etages;
  • Draagvermogen van de lift;
  • Afwerkingsgraad van de traplift;
  • Veiligheidsopties;
  • Weerbestendigheid;
  • Lopende acties, promoties en korting;
  • ...

Extra kosten

Er kunnen ook extra kosten verbonden zijn aan de aankoop van een traplift, zoals installatiekosten of onderhoudskosten als je kiest voor regelmatige controles door een erkende monteur. Je moet ook rekening houden met extra noodzakelijke aanpassingen, zoals het verbreden van deuropeningen of het toevoegen van leuningen langs muren of trapleuningen, zodat jouw huis goed is uitgerust voor jouw nieuwe lift. Met al deze extra kosten dien je rekening te houden bij het begroten van jouw aankoop, zodat je later niet meer betaalt dan je had verwacht. 

Maak je kans subsidies of niet?

In sommige gevallen kan je profiteren van subsidies of premies waardoor de kost van een traplift enigszins gedrukt kan worden. Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden, deze kan je hier lezen.

Prijs tweedehands traplift

Is een nieuwe traplift te duur, dan kan je opteren voor de plaatsing van een tweedehands of gebruikte traplift. Dergelijke modellen zijn bestaande trapliften die uit een eerdere of voorgaande installatie werden afgebroken. Deze trapliften werden voor verkoop gereviseerd op een goede werking. De rail van de gebruikte traplift is meestal niet herbruikbaar als het een traplift met bocht betreft. Rails van rechter trapliften kunnen in normale gevallen meestal herverkocht worden. De prijzen liggen tussen €200 tot €10.000 voor een gebruikte traplift. Lees hier meer over tweedehands trapliften.

Vraag uw gratis offerte op maat aan, ontdek alle lopende acties & promoties