Wat kost een traplift voor een rechte trap?

Wat is de gemiddelde prijs voor de plaatsing van een traplift op een rechte trap?

Prijs traplift voor rechte trap

Soort traplift Richtprijzen 2023 Offerte
Rechte traplift € 2.850* Offerte op maat

* richtprijs

Als je echter ziet welke materialen en hoeveel onderdelen een rechte traplift heeft, is het al vlug duidelijk waarom de traplift kostprijs enkele duizenden euro's oploopt. De rail, stoel, elektrische motor, veiligheidssystemen, sensoren, … Eigenlijk is een traplift een technisch meesterstuk en dat heeft nu éénmaal zijn prijs. Terug veilig de trap betreden op rechte trappen? Hierbij kan een traplift helpen.

Deze zijn ontworpen voor allerlei soorten rechte trappen, denk maar aan de rechte steektrap, rechte houten trap, rechte metalen trap, rechte keldertrap, rechte buitentrap, rechte zoldertrap, rechte trappen in huis en in appartement.

Video: wat bepaald de totaalprijs van een rechte traplift?


Wat beïnvloed de kostprijs van een rechte traplift?

Beknibbelen op een traplift is niet aangeraden maar onnodige kosten maken ook niet dus geven wij je even mee waar de prijs mede door bepaald wordt. Misschien kan je dan zelf bepalen wat echt nodig is:

  • Aantal etages;
  • Draagvermogen van de lift;
  • Afwerkingsgraad van de traplift;
  • Veiligheidsopties;
  • Weerbestendigheid;
  • ...

Subsidies of niet?

In sommige gevallen kan je profiteren van subsidies of premies voor een traplift op een rechte trap waardoor de kost van een traplift enigszins gedrukt kan worden. Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden, deze kan je hier lezen.

Offerte traplift voor rechte trappen