Traplift voor senioren & ouderen

Een traplift is ideaal voor oudere mensen dewelke moeilijk te been zijn maar die nog lang wensen te genieten van het thuiswonen. Een traplift voor senioren is hierbij de perfecte oplossing.

Het spreekt voor zich dat oudere personen of senioren die reeds lange tijd in een bepaalde woonst of gemeente woonachtig zijn, er zo lang mogelijk willen blijven. Een vertrouwde omgeving en gekende gezichten van buren, familie en vrienden is niet alleen belangrijk voor een mentale gezondheid. Het is ook bewezen dat een vertrouwde omgeving belangrijk is om Alzheimer en andere ouderdomsziektes tegen te gaan of op zijn minst te vertragen.

Het voordeel van een traplift voor ouderen 

Door kleine woning aanpassingen die gepaard gaan met de aankoop van een traplift kan een gepensioneerde persoon langer blijven wonen in zijn of haar vertrouwde omgeving.

Dit geeft op zijn minst onderstaande voordelen:

  • Herkenbare omgeving;
  • Lagere kost voor kinderen of ziekenzorg;
  • Groter gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid;
  • Geen grote aanpassingen zoals aanpassen benedenverdieping;
  • Gemoedsrust voor familie en vrienden;
  • ...

Gemoedsrust voor partner 

Naast alle positieve punten voor de betrokken persoon worden vaak de gevoelens van de levenspartner vergeten. Het feit dat een koppel langer samen kan blijven wonen is héél belangrijk. Zeker als het koppel reeds vele jaren liefde en leed delen. Een traplift neemt de zorg en ongerustheid weg bij de inwoner waar de traplift staat.

Grote aanpassingen vermijden dankzij een traplift 

Soms wordt er ook gezocht naar andere oplossingen die er voor zorgen dat de woning langer kan gebruikt worden door de oudere persoon of gepensioneerde. Veel wordt er dan gekozen om alle vertrekken op het gelijkvloers te brengen. We denken hier dan vooral aan de slaapkamer en badkamer die in de meeste gevallen bij de aankoop of bouw van de woning op de eerste of tweede verdieping liggen. Naast het feit dat een volledige verdieping niet meer gebruikt zal worden, is ook niet elke woning groot genoeg om alle vertrekken beneden te plaatsen.

Het verplaatsen van een slaapkamer zal je misschien een klein prijsvoordeel geven maar eens een badkamer dient verplaatst te worden lopen de kosten hoog op en zullen er ook meer en langere werkdagen nodig zijn dan bij de installatie van een traplift.

Een senioren traplift is een kleine impact op de woonomgeving maar een grote impact op de woonleefbaarheid. De monolift voor senioren is dé oplossing.

Offerte traplift voor senioren