Traplift voor smalle trap

Is een traplift op een smalle trap plaatsen mogelijk? Hoe breed moet een trap minimum zijn om een traplift te kunnen plaatsen?

Minimum breedte trap

Hoe breed moet een trap minimaal zijn voor de plaatsing van een traplift? Een smalle trap moet minimaal 65 cm breed zijn om een traplift te kunnen plaatsen.

Voorwaarde is dat je een traplift op een rechte trap wenst te plaatsen. Heb je te maken met een trap met bocht, dan is de minimumbreedte van de trap 70 cm - 75 cm.

Obstakels

Let er wel op dat er geen obstakels op de smalle trap aanwezig zijn die de plaatsing kunnen verhinderen. Denk maar aan een leuning die te veel plaats inneemt of bepaalde sierlijsten aan de trap. Het is mogelijk om een te smalle trap aan te passen, zodoende de traplift toch veilig kan geïnstalleerd worden. Let er ook wel op dat als de traplift op een smalle trap wordt gebruikt, het niet mogelijk is om een andere persoon de trap te laten gebruiken.

Soorten smalle trappen

Een traplift kan op verschillende soorten smalle trappen geplaatst worden, denk maar aan een smalle zoldertrap, een smalle huistrap of smalle draaitrap. Maar ook een smalle buitentrap of smalle keldertrap behoren tot de mogelijkheden. Een traplift plaatsen op een uitschuifbare of plooibare zoldertrap is niet mogelijk.

Is een plaatsing bij jou thuis mogelijk?

Vraag eerst een offerte aan en een adviseur komt vervolgens bij jouw thuis vrijblijvend de smalle trap opmeten en bekijkt de traplift-modellen die geschikt zijn op bij jou thuis te plaatsen.

Offerte traplift voor smalle trappen